BJK – Kabataş Vakfı Okulları

Öğrenci Manifestosu

Bayraklarımızdaki siyah her şeyden “Önce Vatan” diyen ağabeylerimizin bizlere emanetidir. Balkan Cephesi ve Çanakkale tarih önünde şahidimizdir.

Mavi gözlü dev, teslim alınmış İstanbul’dan, inandığı gelecek güzel günlere, değerlerimizi aldığımız Beşiktaş’tan çıkmıştır.

Ne mutlu ki küllerinden ve tarihinden yeniden doğmuş Cumhuriyetimizle geri döndüğünde, tarihi öğrenenlerden değil onunla birlikte yazanlardan olduk.

O, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğinde oradaydık.

Yüzyılı aşan geçmişimizde doğduğumuz Beşiktaş semtinin değerlerinden sporda BJK, eğitimde KABATAŞ’la hep yan yana, hep gönül gönüle olduk. Aldığımız emanetin farkında, değerlerimizin bilincinde, ilmek ilmek sadece insan yetiştirdik.

Geleneği başarmak öyküsüne dayanan, ülkenin hatta dünyanın her yerinden gelmiş çağdaş, eğitime, bilime, spora, kültüre ve sanata inanarak başarmış büyük bir aile olduk.

BJK – KABATAŞ VAKFI bu değerlerle kuruldu. Anaokulundan – Üniversiteye bir okullaşma hareketinin ilk ateşini bu sene

Çamlıca Kampüsünden yakmaya karar verdik.

Bizden çocuklarımıza mektup…

“Sevgili Geleceğimiz; unutma ki gerçek sınavın HAYATTIR.

Sen aslında hepimizin teminatısın. Bizimki; senin hayallerine bir yol arkadaşı olma öyküsüdür. Yüzyılı aşkın geleneğimizde, senin gibi binlerce gençle yaşanmış deneyimlerimiz var.  Biliyoruz ki her bireyin gelişimi, hedefleri ve hayalleri farklıdır.

Sen ne kadar merakınla, kuşkunla, farklılıklarınla ve öğrenme hevesinle gelirsen biz o kadar zengin olacağımızın farkındayız. Başarısızlıktan asla korkma, bu yaratılmış bir illüzyondur.

Bu yolda, SENİN GERÇEK SINAVININ HAYATTA BAŞARMAK olduğunun bilincinde olan yol arkadaşların olsun istedik.

Unutma, başarının ölçüsü de tanımı da sensin. Senin kendi hikayeni yazman için matematik kadar felsefeyi, edebiyat kadar sporu, birey kadar toplumu, kimya kadar tarihi, fizik kadar sanatı, teknoloji kadar doğayı önemsiyor, kendini bulma yolculuğunda yanında olmayı vadediyoruz.

Gelecekte, okul arkadaşlarınla buluştuğunda şimdi bildiğimiz mesleklerin büyük bir bölümü olmayacak ama biz bilimle, kültürle, sanatla, sporla ve kendi değerlerini var edebilen bir gelenekle eğitilmiş bireylerin HAYATTA BAŞARILI olacağını biliyoruz.

O yüzden diyoruz ki;

ÇOCUKLAR İNANIN

Önce kendinize inanın ve hayallerinize sarılın.

Sanatla daha güzel hayaller kuracağımıza inanıyoruz.

Farklılıklarınıza inanın.