Kütüphane

Eğitim öğretimi desteklemek ve bilgiye erişim becerileri kazandırmak amacı ile hizmet veren BJK Kabataş Vakfı Okulları kütüphanelerinde kütüphane öğretmenleri ile “Bilgi Okuryazarlığı” dersleri yapılacaktır. Bu derslerde öğrencilerin; öğrenmeyi öğrenen, doğru bilgiye en hızlı ve güvenilir şekilde ulaşan, akademik dürüstlüğü tüm yaşamlarında kullanan bireyler olmaları hedefleniyor. Derslerde kütüphane öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin birlikte hazırladıkları aktivite ve çalışmalar; ayrıca tüm sınıflar için kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bağımsız ve paylaşımlı okuma aktiviteleri, eğitimler ve seminerler yapılacaktır.

Bunun yanı sıra; okul binamızda üç kütüphanemiz hayata geçirilecektir. Kütüphanelerimizin kurulum aşamasında, tek kütüphane ile tüm sınıflara hizmet verilmesi planlanırken önümüzdeki yıl kütüphanelerimiz Anaokulu-İlkokul, Ortaokul ve Lise kütüphanesi olarak 3 ayrı kütüphane olarak hizmet verecektir.

Kütüphanelerimizde 3 dilde (Türkçe, İngilizce ve Almanca) basılı ve elektronik kaynaklarla kullanıcılarımıza hizmet veriyor olacağız.