İzot Evden Otizm Festivali

25 Mayıs 2020

İZOT EVDEN OTİZM FESTİVALİ FİNAL GECESİ 22 Mayıs akşamı otizmli bireylerin performanslarıyla sona erdi. Geceye ünlü sanatçılar, müzisyenler, sporcular ve eğitimciler konuk olarak katıldı.

Covid-19 salgını sebebiyle evde kaldığımız bu günlerde otizmli bireylerin hayatlarına renk katmak, yeni yetenekleri ortaya çıkarmak, ailelerine motivasyon sağlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Haydi Yeteneğini Göster” sloganıyla İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu Instagram hesabı üzerinden yapılan canlı yayınlarla, 4- 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında “İZOT Evden Otizm Festivali” düzenlendi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından festivale katılan otizmli bireyler yeteneklerini gösterme fırsatı buldular. Çaldıkları enstrümanlar, söyledikleri şarkılar, çizdikleri resimler ve özel performanslarıyla izleyenlerin beğenisini kazandılar. Toplamda 11 instagram canlı yayınıyla gerçekleşen festivalde 64 yetenek ve 29 konuk yer aldı.

İZOT Evden Otizm Festivali Final Gecesi; BJK-Kabataş Vakfı, İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korusu, ODER Otizm Derneği ve Müzik Otizm işbirliğiyle 22 Mayıs 2020 Cuma akşamı Saat 21:00-23:00 arasında izmirizot Instagram sayfasından canlı yayında birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleşti.

Final Gecesine;

Armağan Pekkaya (Yönetmen), Berna Sağlam Naipoğlu (İletişim ve Marka Yöneticisi), Burak Kut (Müzisyen), Celil Nalçakan (Oyuncu), Cem Arslan (Radyocu), Ergin Güngör (ODFED Otizm Dernekleri Federasyon Başkanı), Gökhan Tepe (Müzisyen), Güvenç Dağüstün (Müzisyen), Hasan Anıl Cansızoğlu (BJK Kabataş Başkanı ve Eğitim Gönüllüsü), Jessica O’Rourke Çarmıklı (Sporcu), Mehmet Turgut (Fotoğraf Sanatçısı), Özgen Zeybek (Kabataş Erkek Lisesi Müzik Öğretmeni), Sümer Ezgü (Müzisyen), Şebnem Sungur (Müzisyen) katılmıştır. Final Gecesi için farklı mesleklerden ünlü isimlerin katılımı ile de otizm farkındalığını geniş kitlelere ulaştırmak hedeflendi.

3 hafta süren festival süresi boyunca konuk sanatçı olarak; Ufuk Yıldırım, Şenol İpek, Haluk Elvan, Gökhan Tepe, Janset Paçal ve Sinan Güleryüz katıldı. Fark yaratan konuk olarak da Avukat Uğur Poyraz, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Seher Çalıkoğlu, Öğr.Gör. Harun Baki, Miray Altun, Arzu Sametkızı, Can Yıldız, Tolga Gökçe, Soner Gül, Fzt. Ayşe Akkuş ve Fatoş Dayıoğlu canlı yayınlarda yer aldı.

Nisan 2013’ten bu yana kurucu şefliğini Dr. Orçun BERRAKÇAY’ın yürüttüğü İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu; ortalama 60 otizmli öğrencinin katılımı ve tamamı gönüllü eğitimcilerin destekleriyle çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 185 konser gerçekleştiren grup, okul öncesi dönemden üniversiteye kadar geniş bir yaş aralığında katılımcıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

İzmir Demokrasi Üniversitesi & Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İZOT’un Kurucu Şefi Dr. Orçun Berrakçay;

“Covid-19’un otizmli bireyler üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri İZOT Evden Otizm Festivali aracılığıyla bir nebze olsun azaltmayı hedeflediğimiz bu festivalde otizmli bireyler evlerinde sanki gerçek bir sahneye çıkıyormuş gibi hazırlık yaptılar. Bu durum onlara ve ailelerine mutluluk verdi. Sergiledikleri canlı performanslar aracılığıyla kendilerini ifade eden çocuklar ve gençler birbirlerini de izleyerek motive oldular. Ünlü konukların da festivalimize katılımıyla birlikte onların da takipçilerine ulaşmış olduk. Otizmi hiç bilmeyen kişiler de kendilerini bir anda otizm festivalinin içinde buldular. Otizmli bireylerin ne kadar çok yeteneği olduğunu fark ettiler. Böylelikle toplumsal farkındalığı da sağlamış olduk. Final gecemizin gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı BJK Kabataş Vakfı Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu’na, ODER Otizm Derneği Başkanı Ergin Güngör’e, Kabataş Erkek Lisesi Müzik Öğretmeni Özgen Zeybek’e, Evden Otizm Festivali süresince katılan tüm konuklarımıza, en önemlisi performanslarını sergileyen onlarca yeteneğimize, onların değerli ailelerine ve eğitimcilerine teşekkür ederim.”

BJK Kabataş Vakfı Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu;

“Bu gecenin ev sahipliğini yapan İZOT’a ve onlarca yetenekle tanışmamızı sağlayan İZOT Kurucu Şefi Dr. Orçun Berrakçay’a, ODFED Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör’e ve kurumlararası işbirliğinin hayat bulmasındaki katkıları nedeniyle Kabataş Erkek Lisesi Müzik Öğretmeni Özgen Zeybek’e ve festivale katılan tüm konuklara teşekkür ederken, insanlık olarak otizmli bireylerin zengin ruhlarından öğrenecek çok değerin olduğunu, bir farkındalık yaratmak gerekiyorsa kendisine normal insanın tanımı yapan herkesin otizmli bireylerin dürüst, yalın, riyasız, çıkarsız ve açıksözlü tutumlarından öğrenecek çok şeyi olduğunu ifade etti.”

“Teşekkürün en büyüğü ise; temiz kalpleri ile içimizi açan, sanatlarıyla bizleri büyüleyen, iyinin ve güzelin tanımını yeniden yapan ve bu günlerde bizlere çaba ve umudu hatırlatan; İzmir’den Kaan Aybacak’a, Bakü’den Alisahib Bayramov’a, İstanbul’dan Fatma Şimşir’e, İzmir’den Erkan Kızıldağ’a, Ankara’dan Çağrıhan Atyıldız’a, Bursa’dan Esra Nazlı Doğan’a, Bursa’dan Seyhan Şentürk’e, İstanbul’dan Yıldırım Beyazıt Yakar’a, onların nezdinde festivalimize katılan tüm yeteneklere ve henüz tanışmadığımız tüm güzel yüreklere gelmeli diye düşünüyoruz. Otizm bir engel değil farklılıktır ve hayatın renkleridir. Bunu her zaman söylemeye göstermeye farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.”

Duyurular ve Haberler

İnternet Kaynakları Yüklendi!

Uzaktan eğitim süreci boyunca eğitim-öğretim faaliyetlerinize destek olabilmesi için eğitim departmanımız tarafından önerilen kaynaklar yüklendi. Bulunduğunuz kademeye tıklayarak açılan...

11 Nisan 2020
Haftalık Ders Planları Yüklendi!

23-30 Mart arası işlenecek olan dersler için hazırlanan ders planları sisteme yüklendi. Bulunduğunuz kademeye tıklayarak açılan sayfadan indirebilirsiniz.

11 Nisan 2020
Uzaktan Eğitim Dersleri Başladı!

23 Mart 2020 itibari ile uzaktan eğitim dersleri internet servislerimiz üzerinden başladı. Konu ile ilgili destek almak canlı yardım...